Det er å foretrekke at feiringen skjer utendørs, hvis det er mulig.

Mat bør serveres ferdig i porsjoner, også kake. Husk rene hender hos både de som serverer og de som spiser.

Barnebursdag på privat sted:

• Det er anbefalt å ikke ha besøk av flere enn 10 gjester i hjemmet, hytta eller hage. Barn i barnehage eller barneskole kan ha besøk fra egen kohort, slik at hele kohorten kan inviteres hjem.
  • Ingen syke kan komme, selv ikke ved milde symptomer på luftveisinfeksjon. Dette gjelder også barn og unge som er i karantene eller isolasjon.
  • Håndvask eller hånddesinfeksjon skal være lett tilgjengelig. Hender bør rengjøres ved ankomst, før spising og når besøket er over.
  • Følg ellers rådene for sammenkomster på privat sted.

Barnebursdag i leid lokale:

• Hvis feiringen avholdes i et leid lokale eller annet offentlig sted innendørs, kan du samle opp til 20 personer. Hvis dere er utendørs, kan dere være opp til 30 personer.
  • Barn fra samme kohort i barnehagen eller på barneskolen kan møtes med nødvendig antall voksne til stede, selv om dere blir flere enn antallet over.
  • Barnehage- og barneskolekohorter er unntatt kravet om 1 meter, men alle andre på arrangementet må holde avstand til andre.
  • Følg ellers reglene som gjelder for arrangement på offentlig sted.