Lindesnes kommune kommer med en sterk oppfordring om å følge disse anbefalingene:

• Begrens sosial kontakt og treff færrest mulig
  • Maks to gjester på besøk
  • Utsett eller avlys alle sosiale samlinger og arrangementer for voksne og barn, både utendørs og innendørs. Gjelder til og med onsdag 28. april.

Hvis du er ute:

• Hold 1 helst 2 meter avstand til andre
  • Vær med din egen kohort (egen husstand)
  • Bli hjemme hvis du er syk og test deg

Kan bli aktuelt med strengere tiltak

Rundt 2000 personer i Lindesnes kommune er nå i en eller annen form for karantene. Hvis smitten øker ytterligere, kan det bli aktuelt med strengere tiltak. Vi vurderer situasjonen fortløpende og gjør oppmerksom på at situasjon og tiltak raskt kan endre seg.

Vi oppdaterer informasjon på kommunens nettside, facebookside og app jevnlig og oppfordrer alle til å følge med i disse kanalene.

Massetester elever og digital undervisning i neste uke

Det blir digital undervisning på Blomdalen, Vassmyra, Furulunden og Ime skole. Vi har som mål å åpne skolene igjen på torsdag.

Alle elever og ansatte ved Blomdalen, Vassmyra og Furulunden skole er i ventekarantene inntil videre. Les mer om ventekarantene her.  Vi planlegger å masseteste alle elever og ansatte ved Furulunden, Ime, Blomdalen og Vassmyra skoler i løpet av helgen og i begynnelsen av neste uke. Elevene ved Ime skole er ikke sendt hjem i dag, men testes for å få oversikt. De er på skolen nå, men skal i karantene når skoledagen er slutt og frem til de får negativt testsvar.

Foresatte er ikke i ventekarantene.

Elevene testes på teststasjonen på Doneheia. Innkalling til testing blir sendt på sms. Alle vil få tildelt time til testing – ikke ring koronatelefonen.

Lang svartid på tester

Siden vi nå tester mange, kan det ta opptil tre dager å få svar på testene som blir tatt.

Test deg ved de minste symptomer

Vi oppfordrer alle andre som har de minste symptomer og mistenker smitte om å teste seg. Bestill helst testen digitalt på nettsiden her.

Hvis du ikke klarer å bestille på nettsiden kan du ringe koronatelefonen på tlf. 46 83 80 68. Koronatelefonen vil ha åpent gjennom helgen. Åpningstider er kl. 09-11 og 12-14.

Hold deg hjemme til du er testet og har fått negativt testsvar.